Schatplicht

Op 27 januari gaat er in Vredenburg Leeuwenbergh een nieuw werk van mij in première: obscure attractions. Dit werk wordt ook op 31 januari in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam uitgevoerd.

Obscure attractions bestaat uit 5 zelfstandige composities die eerst na elkaar en vervolgens tegelijkertijd worden uitgevoerd. Deze composities hebben een uiteenlopend karakter en de luisteraar zal verrast zijn te horen hoe deze werken uiteindelijk in elkaar passen. In totaal duurt deze compositie ongeveer een half uur. De composities voor kleinere bezetting duren ca. 6 minuten.

  • Le coupable: voor klarinetsolo (voor Michel Marang) (5’06”)
  • L’attrait du jeu voor mandoline en gitaar (voor Amuse Oreille) (5’22”)
  • Le désir satisfait voor fluit, hobo en fagot (4’39”)
  • Inachevable voor trompet, piano, drums en contrabas
  • Le point d’extase voor harp en strijkkwartet (3’46”)
  • TUTTI: La “communication” (6’42”)

Deze werken worden uitgevoerd door Insomnio o.l.v. Ulrich Pohl. Op 31 januari wordt het programma (met daarop ook werken van Stockhausen, Schat en Webern) in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam herhaald.

Tevens vindt in het Orgelpark een kleine week (22 januari) eerder de première plaats van , uitgevoerd door Ensemble 88. Op hun vriendenconcert aanstaande zondag 16 januari 15.00 wordt dit werk ook uitgevoerd.
Op zondag 1 mei 15.00 speelt het Ruysdaelkwartet aufgerichtet, untereinander in Felix Meritis te Amsterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *